събота, 19 ноември 2011 г.

Когато мама я няма... * When Mom's Not at Home

В живота на всяко момиченце рано или късно настъпва Моментът, когато остава съвсем само вкъщи. Здравейте, заключени шкафове! Привет, забранени "съкровища"! И докато малката госпожица се радва на свободата си, тя обикновено решава да изпробва всички онези женски тайни, които знае от мама. Например да се издокара с обувки с високи токове, с десет реда гердани и с перука, както и да изпробва новото дълготрайно червило на мама. А защо и да не сготви?!  Спомняте ли си тази книжка...

Настолната кулинарна библия на не една и две прохождащи "домакини". И аз барабар с жените:) Като малка старателно изпробвах всяка рецепта от книжката и нямах търпение да мина в следващата възрастова група, за да направя нещо по- трудно :)
Тази седмица ние от Двете Елши ви предизвикваме да направите Easel Коледна картичка. С календарче или без, тя е лесна за правене и много ефектна - перфектната коледна картичка според мен... И понеже Коледата у дома е не само бляскава украса и подаръци, но и ароматни сладки, поздравявам с картичката си всички прохождащи и утвърдени домакини, които и тази зима ще запретнат ръкави, за да изпълнят домовете си с вълшебни аромати :)
И тук вмъквам големите си благодарности към Ади за страхотните формички за сладки, с които вчера ме снабди. Благодаря ти, миличка, невероятни са! 

13 коментара:

Поли каза...

О, тази книжка ме накара да се сетя за порязания си пръст при опита да срежа една чушка за сандвич на брат ми. Благодаря ти за чудесния спомен!!! А за картичката страхотна! Поздрави!

Unknown каза...

:)))))) и ние имахме същата книга с рецепти :) Картичката е супер :)

Te4eto каза...

Прекрасна е!
Ако знаеш колко спомени ми навява тази публикация... не заради книжката, на нея не съм попадала, но децата са ме изненадвали с кулинарни мераци и изненадата рядко е била приятна :). Затова пък спомените са ми усмихващи!

Маги каза...

:) Как ме усмихна. Много обичах като малка да се издокарвам с токовете на мама и яката й от лисица. Някога бяха много модерни. :) С малко носталгия и аромат на коледни сладки...

♥Maria♥ каза...

Иска ми се да е вече Коледа и да похапвам коледни сладки - прекрасна картичка си сътворила :)

Veselina каза...

Прекрасна картичка с коледно ухание! А тази книжка и до днес си я ползвам от време на време. Поздрави!

Valchen каза...

Картичката е толкова сладурска - толкова ми прилича на моята дъщеря, когато иска да правим мъфинчета заедно! Много ми стана мило и уютно като я гледам!

Lionelsa каза...

картичката е много сладка и трогателна.носи невероятно послание.

Mila каза...

Много задушевно ми става като я гледам този малка госпожица ... връхлитат ме едни сладки спомени :)А курабийката ми се иска да я хапна :)Уникална картичка :)

Miss Emerald каза...

Вели, не само, че си спомням тази книжка, но тя е все още в шкафа при другите ми книжки с рецепти и от време на време си я отварям и си спомням не само първите ми "кулинарни" опити, но и много, много още неща! Прекрасно допълнение към тази толкова красива и изпълваща с усмивки, картичка! Ухае и много приятно!

Green-Eyed Girl каза...

Момичета, благодаря ви за споделените мнения и спомени. Явно тази "култова" книжка все още има своето място и във вашите семейни библиотеки... Хубава седмица на всички!

ЦВЕТНИ ФАНТАЗИИ каза...

Вели, чудесна публикация, още по чудесна картичка! Направо усетих аромата на сладките, усетих и тъгата по детските спомени...! поздрави!

Ivolina каза...

Много красива картичка. Върна ме в детството. Трябва да я потърся из дома
тази книга. Имаше много хубави рецепти в нея.