неделя, 10 април 2011 г.

Ново и старо * Something new, something old

Няма нищо по- хубаво от усещането отново да си у дома (особено след две седмично отсъствие). Усмивките на любимите хора, ароматът на възглавницата след дългото пътуване, подредените като посрещачи на гарата книги, гъделът да измайсториш нещо като за "добре дошла"... 
Ето този таг- покана беше нещото, с което веднага се захванах, след като го носих мислено цели 400 км :) Специално за предизвикателството на Нети.   
There is nothing like the feeling to be again at home (especially after two weeks of absence). The smiles of the loved ones, the flavor of the pillow after a long trip, arranged by the consignee at the station books, to craft something as "welcome" ...
That tag invitation was the thing which I got immediately after wearing it mentally targets 400 km:) Especially for the challenge of Netty.
Една по- различна покана за рожден ден, чийто текст е върху листче в стъкленото бурканче и която може да се поднесе завързана за малък сувенир, чаша или свещ :) 
Сутринта станах рано- рано и довърших една дървена рамка, която започнах още преди да замина със салфетна техника. Ето го и финалния резултат:  
A different call for a birthday, the text is on paper in the glass jar and it can be served on a small souvenir, cup or candle:)
In the morning I got up earlier and consumed a wooden frame that began even before I went with decoupage. Here is the final result:
Слънчева неделя на всички!
Sunny Sunday everyone!

14 коментара:

Deni каза...

Много красива рамка! Би ли споделила нещо повече за салфетната техника или с някой урок от интернет.Досега не съм срещала такъв урок.

Deni каза...

Забравих да кажа, че и поканите са много оригинални! Поздравления за идеята!

Boryana каза...

Ето една интересна покана! Много идейна и в много нежни цветове. И цветенцето е страхотно! :]

Kaxala каза...

Поканата наистина е уникална! Много, много ми харесва! А рамчицата също е прелестна - напълно в пролетния тон на нещата!

Miss Emerald каза...

Еееей, страхотна и много оригинална идея за покана! А рамката е толкова свежа! Поздравления за създадената красота!

BEARKIS каза...

Браво,много идейно решение,ароматът дълго ще напомня за отминалия празник!!!

Маги каза...

Много оригинална покана. Тагчето е много нежничко. И рамката е станала много хубава. :)

~Gery~ каза...

Като писмо в бутилка:) Или изведнъж си го представих като елемент от рожден ден с тема "Алиса в страната на чудесата" и пише "Изпий ме!" (хи-хи):)

GerganaG каза...

Страхотни идеи, много са хубави нещата които си направила, и поканата така много хубаво къделичка любопитството какво пише в бутилчицата.... и на мен ще ми е интересно да разбера за техниката с която си направила рамката...

Green-Eyed Girl каза...

Благодаря на всички за милите думи :)Дени, Гергана, оригиналното наименование на салфетната техника е декупаж(просто аз предпочитам да използвам българското значение). В youtube каналът има много клипчета с демонстрации как с помощта на салфетки и специално лепило да се декорират предмети (ще спомена само http://www.youtube.com/watch?v=Z-VUQS__6Pw или http://www.youtube.com/watch?v=UnpA0ibvd6g или http://www.youtube.com/watch?v=McXbUS0twUo&feature=related), или се направят оригинални хартии за картички (ето тук - http://www.youtube.com/watch?v=9hpqpeljWd4&playnext=1&list=PL5A3B71AB975C449C). Материалите не са скъпи (лепилото е не повече от 4-5 лв., а салфетките се продават по 20-50 ст.), не е и сложно, нужни са упражнения :)
Гери, наистина идеята ми тръгна от Алиса и шишенцата с "изпий ме", но като се замислиш има и писма в бутилки, а също и духове в бутилки... всъщност човек трябва да внимава, когато ги отваря :)

Le каза...

Прекрасна идея с поканата в шишенце, впечатли ме. А рамката е много нежна, и наистина за 'снимката' ще е чест да е в нея.

Unknown каза...

Страхотна идея! Просто съм влюбена в нея - много романтичен начин да поднесеш покана!
Благодаря ти за участието от сърце!

Veselina каза...

Много оригинална и нестандартна покана, нежна и интересна, супер е!
А рамката е впечатляваща- изчистена и семпла и затова много красива!

GerganaG каза...

Благодаря за линковете и разясненията. Ще ги гледам с интерес...